Turistička zajednica Sjeverna Moslavina i Grad Garešnica treću godinu za redom organiziraju nastup Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO, jednog od najboljih hrvatskih brendova koji je pravi, istinski čuvar hrvatske narodne baštine, a u kojem pleše i naš Gareščanin Filip Martinić. S cjelovečernjim plesnim programom „Neka sjaji sunce svima“ nastupit će 16.05.2019. godine (četvrtak) u sportskoj dvorani SŠ”A.Šenoa” s početkom u 19.30 sati.

U godini u kojoj obilježava 70 godina svog umjetničkog djelovanja, Ansambl LADO je pripremio program u cijelosti posvećen plesovima i pjesmama Hrvata koji žive izvan domovine.
Publika će, uz vrhunske izvedbe više od pedesetero umjetnika Ansambla LADO, imati prigodu uživati u raznolikosti i bogatstvu narodnog ruha, koje na osobit način dočarava život i običaje Hrvata koji žive u Austriji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Češkoj, Italiji, na Kosovu, u Mađarskoj, Rumunjskoj i Vojvodini.
U 70 godina postojanja, iza Ansambla LADO je više od 5000 nastupa u Hrvatskoj i diljem svijeta za koje su osvojili brojne nagrade i nailazili na nepodijeljeno oduševljenje publike i stručne kritike, koja ga redovito svrstava uz bok najboljih svjetskih folklornih skupina.