U povodu Dana grada, a koji se od ove godine obilježava 31.svibnja na Marinje – blagdan župe, od 27.svibnja do 01. lipnja održana su brojna kulturno-zabavna i sportska događanja u Garešnici.

U Hrvatskom domu prikazana je predstava za djecu Tarzan, otvorena izložba fotografija „Šuma okom šumara“, prikazan film „Bohemian Rhapsody“ te predstava Fadila Hadžića „Državni lopov“ koju je, kao svoju prvu izvedbu nakon obnavljanja rada, izvelo Gradsko amatersko kazalište “Diletanti novi“.

U petak, 31.svibnja, na središnjem gradskom trgu od 22.00 sata održan je koncert grupe „Begini“, a u subotu prijepodne manifestacija „Marinje u gradu“ u okviru koje je organiziran sajam domaćih OPG-a s eno-gastro ponudom za koju su zaslužni domaći obrtnici, vinari te korisnici garešničkog Dnevnog centra za starije osobe. Sve nazočne na trgu zabavljao je domaći tamburaški sastav Gelipteri, a djecu je gradskim ulicama besplatno vozio turistički vlakić.

U subotu navečer u Hrvatskom je domu održana tradicionalna folklorna manifestacija „XVI. Marinje u Garešnici“ u okviru koje smotra folklora „Garešnici od srca“. Njezini organizatori, već šesnaestu godinu za redom, su Gareš`ki kulturni centar i Fa Zdenac, a pokrovitelji Grad Garešnica, Turistička zajednica Sjeverna Moslavina i Krugoval 93,1 MHz. Od sportskih događanja održan je dječji međunarodni nogometni turnir u Hrastovcu, sportske igre mladih u garešničkoj sportskoj dvorani i stolnoteniski turnir u Garešničkom Brestovcu.