U Garešnici je, 03. i 04. svibnja 2019., održana tradicionalna turistička manifestacija Gastro-Flora 2019. koju je unatoč oblačnom vremenu i povremenoj kiši posjetio velik broj Gareščana te brojnih gostiju iz susjednih gradova i općina. Riječ je o jednoj od najpoznatijih gradskih manifestacija za čiju su organizaciju zaslužni Udruženje obrtnika Garešnica, Turistička zajednica Sjeverna Moslavina, Grad Garešnica i gradski Komunalac.

Prvog je dana na gradskoj tržnici održana 10. Obrtnička gastro izložba, sudionici su pripremali hranu i besplatno je dijelili posjetiteljima, a na njihovim stolovima bilo je raznih specijaliteta od dalmatinske kuhinje do slavonskih jela. U zabavnom dijelu programa sudjelovale su Garešničke mažoretkinje, a za glazbeni program bio je zadužen popularni domaći tamburaški sastav Gelipteri.

Manifestacija je nastavljena u subotu 7. Sajmom cvijeća u gradskom parku na kojem su uz bogatu ponudu raznog cvijeća pažnju posjetitelja plijenile i lijepe cvjetne instalacije koje su kreirale garešničke cvjećarnice Elite, Čičak, Nova Ivančica i Matovina te gradska Turistička zajednica, FA Zdenac, Dječji vrtić Maslačak, OPG Mikeš, OPG Vlahović, OPG Jurić, Hrvatske šume i biciklistička udruga Guvernal. Za vrijeme sajma održan je raznolik zabavno-kulturni i sportski program te je izvedena kazališna predstava za djecu. U večernjim satima program se preselio na središnji gradski trg gdje je od 19 sati publiku zagrijavao zagrebački rock band King, a vrhunac zabave bio je koncert grupe Vigor.