Nakon prošlogodišnjega odlično prihvaćenoga prvoga po redu GIF-a, u  Garešnici se ponovno vole znanost i glazba.

Drugi po redu Garešnica Infinity Festival, u organizaciji  Grada Garešnice, TZ Sjeverna Moslavina, TZ BBŽ-a, Hrvatske turističke zajednice, Udrugeprofesor Baltazar, Udruge SFERIA Garešnica i SŠ „A. Šenoa“ Garešnica, održat će se u petak 10. lipnja na garešničkoj Gradskoj tržnici, i to dan uoči rođendana najpoznatijega Gareščanina – NASA-ina znanstvenika Mikea Vucelića. Uz inženjera Mikea, GIF promovira život i djelo još jednoga garešničkog velikana – glazbenika Ive Robića. Cilj događanja je popularizirati znanost i glazbu kod djece kroz niz zabavnih i edukativnih radionica.

Radionice za djecu na rasporedu su od 10 do 18 sati. U 17 h sati će im se pridružiti Old timer klub Kurbla sa svojom malom izložbom starodobnih vozila i tačko alkom. Posjetitelji će imati priliku vidjeti i kodirani ples u izvedbi Garešničkih mažoretkinja, te STEM šou koji će u 19 sati voditi Krešimir Čanić iz Udruge prof. Baltazar.U 21 sat na rasporedu je koncert Swingersa u čast Ive Robića, uz dva gosta iznenađenja – Ivana Jelića i Suzanu Balen.

Pozivamo sve velike i male da dođu na 2. po redu GIF koji će se održati na Gradskoj tržnici i pod šatorima na parkiralištu. Radujemo se dolasku svih koje zanima znanost i glazba i nadamo se dobrom druženju.