Ugostiteljski objekti

Kolodvorska  1
43280, Garešnica
Telefon: 043 533 053

Velika Trnovitica 144a
43285 Velika Trnovitica
Pripremanje, posluživanje i dostava hrane.
Mobitel: 098/905-11-08
               098/907-18-55
Telefon: 043/541-049
               043/541-024

Matije Gupca 15 43280 Garešnica Mobitel: 098/131-8136

Moslovačka 12
43280 Garešnica
Telefon: 043/531-312

Velika Trnovitica 120 43285 Velika Trnovitica Telefon: 043/541-024 043/541-049
Trg hrvatskih branitelja 43280 Garešnica Mobitel: 091/921-5670

Kapelica 36
43280 Garešnica
Telefon: 043/532-300

Matije Gupca 4
43280 Garešnica
Telefon: 043/531-029

Vinari i vina

Kapelica 101
Kontakt telefon:
043 532 272
Kontakt mobiteli:
091 53 73 913
091 24 80 904

https://vina-zabic.hr/

Prebacivanje sadržaja

Škrlet

Sorta moslavačkog bijelog grožđa koja je u jednom trenutku gotovo nestala zbog zanemarivanja njezinih svojstava i mišljenja kako nema dovoljno potencijala da se od nje proizvedu kvalitetna vina. Karakterizirano nježnom aromom i skladnim okusom, vino je lagane svijetlo žute do zelene boje. Ugodno je kao ljetno vino, no i u zimskim danima pokazat će svoj puni sjaj i toplinu. Nema bolje kombinacije od dobrog vina i dobre hrane, stoga Škrlet treba poslužiti uz jela od bijelog mesa, ribu i morske specijalitete te hladne salate.

Temperatura posluživanja: 10 – 12 °C.

Chardonnay

Svjetski poznata sorta grožđa koja je našla svoje mjesto i u  Moslavačkom kraju. Vino je iz kristalno žute boje zelenkastog odsjaja, raskošne punoće okusa upotpunjeno nježnim i ugodnim voćnim aromama.  Preporučuje se servirati uz jela od bijeloga mesa, ribu i morske specijalitete te se izvrsno sljupljuje s finim sirevima i slasticama.

Temperatura posluživanja: 8 – 10 °C.

 

Graševina

Najzastupljenija vinska sorta bijelog grožđa  u kontinentalnoj Hrvatskoj. Vino zlatno žute boje sa zelenkastim notama, skladne herbalne i voćne arome, profinjenog i punog okusa koji završava karakterističnom i blagom gorkosti.

Preporučuje se  poslužiti uz hladna predjela, jela od bijelog mesa i teletine te razne gulaše.

Temperatura posluživanja: 10 – 12 °C.

Rajnski rizling

Najpoznatija je i najcjenjenija bijela vinska sorta sjevernih vinorodnih područja. Vino rajnski rizling je svjetložute do slamnatožute boje, profinjene mirisne arome,  puno kristalnog sjaja te svježeg i ugodnog okusa.

Preporučuje se poslužiti uz razna predjela, sireve, jela od bijelog mesa i ribe, salate i slastice.

Temperatura posluživanja: 10 – 12 °C.

Kupinovo vino

Kupinovo vino,proizvedeno iz ploda kupine, popularno je kod nas već dugi niz godina. Pije se kao desertno piće, a u narodnoj medicini slovi za eliksir. Svoju popularnost duguje kako aromi tako i prisutnošću aktivnih komponenata i mineralnih tvari koje dokazano imaju pozitivan učinak na naše zdravlje.