Ugostiteljski objekti
Kolodvorska 1
43280, Garešnica
Telefon: 043 533 053
Velika Trnovitica 144a
43285 Velika Trnovitica
Pripremanje, posluživanje i dostava hrane.
Mobitel: 098/905-11-08
098/907-18-55
Telefon: 043/541-049
043/541-024
Moslovačka 12
43280 Garešnica
Telefon: 043/531-312
Kapelica 36
43280 Garešnica
Telefon: 043/532-300
Matije Gupca 4
43280 Garešnica
Telefon: 043/531-029
Kapelica 101
Kontakt telefon:
043 532 272
Kontakt mobiteli:
091 53 73 913
091 24 80 904
https://vina-zabic.hr/
Škrlet
Sorta moslavačkog bijelog grožđa koja je u jednom trenutku gotovo nestala zbog zanemarivanja njezinih svojstava i mišljenja kako nema dovoljno potencijala da se od nje proizvedu kvalitetna vina. Karakterizirano nježnom aromom i skladnim okusom, vino je lagane svijetlo žute do zelene boje. Ugodno je kao ljetno vino, no i u zimskim danima pokazat će svoj puni sjaj i toplinu. Nema bolje kombinacije od dobrog vina i dobre hrane, stoga Škrlet treba poslužiti uz jela od bijelog mesa, ribu i morske specijalitete te hladne salate.
Temperatura posluživanja: 10 – 12 °C.
Chardonnay
Svjetski poznata sorta grožđa koja je našla svoje mjesto i u Moslavačkom kraju. Vino je iz kristalno žute boje zelenkastog odsjaja, raskošne punoće okusa upotpunjeno nježnim i ugodnim voćnim aromama. Preporučuje se servirati uz jela od bijeloga mesa, ribu i morske specijalitete te se izvrsno sljupljuje s finim sirevima i slasticama.
Temperatura posluživanja: 8 – 10 °C.
Graševina
Najzastupljenija vinska sorta bijelog grožđa u kontinentalnoj Hrvatskoj. Vino zlatno žute boje sa zelenkastim notama, skladne herbalne i voćne arome, profinjenog i punog okusa koji završava karakterističnom i blagom gorkosti.
Preporučuje se poslužiti uz hladna predjela, jela od bijelog mesa i teletine te razne gulaše.
Temperatura posluživanja: 10 – 12 °C.
Rajnski rizling
Najpoznatija je i najcjenjenija bijela vinska sorta sjevernih vinorodnih područja. Vino rajnski rizling je svjetložute do slamnatožute boje, profinjene mirisne arome, puno kristalnog sjaja te svježeg i ugodnog okusa.
Preporučuje se poslužiti uz razna predjela, sireve, jela od bijelog mesa i ribe, salate i slastice.
Temperatura posluživanja: 10 – 12 °C.
Kupinovo vino
Kupinovo vino,proizvedeno iz ploda kupine, popularno je kod nas već dugi niz godina. Pije se kao desertno piće, a u narodnoj medicini slovi za eliksir. Svoju popularnost duguje kako aromi tako i prisutnošću aktivnih komponenata i mineralnih tvari koje dokazano imaju pozitivan učinak na naše zdravlje.