Project Description

„Dani krumpira u Hercegovcu“ predstavljaju jedinstvenu manifestaciju u ovoj regiji, a temeljeni su na kulturi uzgoja, prerade i konzumacije krumpira po čemu je ovaj kraj vodeći u Republici Hrvatskoj. Retrospektiva razvoja kulture i proizvodnje povezana promocijom tradicije i modernog.
Manifestacija je retrospektiva razvoja kulture uzgoja, proizvodnje i prerade krumpira u Općini Hercegovac kroz povijest i ujedno promocija lokalnih tradicija i gastronomske ponude tradicionalnih i modernih jela u kojima je jedan od sastojaka krumpir.

Tko nije čuo za glasoviti Čipi čips? Općina Hercegovac dom je omiljene grickalice.

Od 1977. u Hercegovcu postoji Tvornica za preradu krumpira,“čipsara“, trenutno Adria Snack Company d.o.o. i proizvodi jedan od najprepoznatljivijih hrvatskih proizvoda – „Čipi-čips“.

Dva dana zabave i gastro promocije

Kroz suradnju gotovo svih udruga s područja Općine Hercegovac, dvodnevnim aktivnostima želi se pokazati koje sve mogućnosti pruža djelatnost bavljenja krumpirom od tradicionalnih oblika obrade do suvremenih, kao i od tradicionalnih priprema jela do današnjih, tzv. brzih jela.

Od sportskih aktivnosti do brojnih umjetničko zabavnih atrakcija.
Manifestacija se održava na prostoru mjesnog parka i igrališta u Hercegovcu. Uzbuđenja i brojnih aktivnosti neće nedostajati, a za odličnu zabavu se pobrinu i najmlađi.

Posjetitelji mogu uživati u bogatom sportskom sadržaju, od koji se posebno ističu nogometna natjecanja svih uzrasta, paintball natjecanje, taktičko natjecanje u organizaciji airsoft kluba te prigodno natjecanje sa krumpirima.

Osim navedenog, posjetitelji mogu uživati u kulturno – umjetničkom programu, prezentaciji tradicijskih jela od krumpira, raznim izložbama, vožnji kočijama i sl.

Bogati sadržaj za sve generacije