Project Description

 

Najpoznatija i najznačajnija manifestacija na području TZ Sjeverna Moslavina svakako je GastroFlora.

Ova već tradicionalna manifestacija u organizaciji je Grada Garešnice, Udruženja obrtnika i TZ Sjeverna Moslavina. Obrtnička gastro izložba, Sajam cvijeća, bogat zabavno-kulturni program samo su dio sadržaja GastroFlore koja svake godine okuplja  mnoštvo sudionika i posjetitelja, i po kojoj je Garešnica postala prepoznatljiva na turističkoj karti kontinentalne Hrvatske.

Obrtnička gastro izložba spoj je „zelenog i plavog“ jer svake godine svojim prisustvom i delicijama sudjeluju obrtnici iz gradova kontinentalne i primorske Hrvatske, a mnogobrojni posjetitelji mogu uživati ne samo u gastro delicijama s naglaskom na tradicionalna jela moslavačkog kraja, već i u bogatoj i raznolikoj kulinarskoj ponudi te okusima i mirisima  kontinentalne i primorske Hrvatske.

Sajam i izložba cvijeća održava se u središnjem gradskom parku, a okuplja velik broj izlagača. Uz prodaju cvijeća, flanaca i povrća, naglasak je stavljen i na izradu originalnih i maštovitih cvjetnih instalacija, prodaju suvenira i rukotvorina te OPG-e koji promoviraju autohtone vrste, zdrave i tradicijske domaće proizvode. Sve je to upotpunjeno vožnjom turističkim vlakićem, bogatim kulturno-umjetničkim i sportskim programom, uz sudjelovanje brojnih gradskih udruga te udruga susjednih općina.