Nakon dugih pet godina u Garešnici je ponovo oživljena Gariglazbijada. U organizaciji Krugovala 93,1 MHz i TZ Sjeverna Moslavina, program se odvijao kroz dva dana, 05. i 06. rujna 2014.

Manifestacija je započela u petak, 5. rujna na gradskoj tržnici gdje je preseljena zbog lošeg vremena. Na prvoj večeri proglašeni su nagrađeni natjecatelji u akciji „Moslavina-moj zavičaj“ za najljepše okućnice, balkone i parkove koje je ocijenilo stručno povjerenstvo. Treće mjesto za najbolju okućnicu dobila je Obrovac Marija iz Hercegovca. Drugo mjesto osvojili su Pokopac Senka i Dražen iz Hercegovca, dok su nagradu prvog mjesta osvojili Kožuhar Marija i Darko iz Garešnice. Prvo mjesto za najljepši balkon osvojila je Rihter Katica iz Garešnice, a prvu nagradu za najljepši park osvojio je park i ribnjak obitelji Miščević iz Velike Bršljanice.

Večer je nastavljena uz kulturno- umjetnički program. Nastupili su domaći KUD-ovi: FA „Zdenac“ iz Garešnice, KUD „Slavko Kolar“ iz Palešnika, dječja sekcija KUD-a „Trnovitica“ iz Velike Trnovitice, FD Hrvatske čitaonice iz Hercegovca, SKD-a „Prosvjeta“ iz Garešnice i Češka beseda iz Hercegovca.

Nakon kulturno- umjetničkog programa, posjetitelje su zabavljali dečki TS „Dimmos“ iz Pakraca.

GARIGLAZBIJADA- 06. 09. 2014.

Drugi dan započeo je ranojutarnjim sakupljanjem ljubitelja oldtimera. Njih preko 80 došlo je u Garešnicu na 10. Rally oldtimer vozila u Garešnici. S obzirom na vremenske uvjete okupio se lijepi broj sudionika, odnosno vozila, konkretno 53 automobila, 27 motocikala, 7 motocikala u pratnji. Sudjelovalo je 14 domaćih klubova i jedan iz Subotice. Organizator je OTK Kurbla iz Garešnice.

Popodnevni program nastavio se tradicionalnom Fišijadom i ribljom zabavom. Prijavljeno je bilo 20-ak ekipa. Novi-stari pobjednik, Filip Stjepan iz Nove Gradiške je zajedno sa svojim drugo i trećeplasiranim kolegama dobio sponzorske nagrade našeg dugogodišnjeg sponzora „Limarije Sebastijan“.

Večer je bila rezervirana za ljubitelje pop-rock glazbe. Uz naše domaće dečke iz benda „Propala generacija“, svirao je „Kušlja i ekipa“, „Epitaf iz Virovitice“ i „ ABBA real tribute band“. Vrhunac večeri bio je nastup grupe Abba – real tribute banda. Posjetitelji su se na taj način prisjetili kako je legendarna švedska grupa Abba izgledala i zvučala.