Ako je suditi po broju izlagača i posjetitelja, izložbeno-prodajni sajam ruralnog turizma, “Slavonski banovac”, svake je godine uspješniji. Ovaj, šesti po redu, okupio je više od osamdesetak izlagača, udruga i obiteljskih gospodarstava iz 7 županija.

Organizator sajma bio je Grad Pakrac, Poduzetnički centar Pakrac i TZ Grada Pakraca. Partner ovogodišnjeg sajma bio je Grad Garešnica. Na izložbenom prostoru Grada Garešnice izlagači su bili: TZ Sjeverna Moslavina, Srednja škola Augusta Šenoe Garešnica, hotel “Garić”, Udruženje obrtnika Garešnica, OPG Alavanja, PU “Cvijet”-OPG Vlahović i Krugoval 93,1 MHz.

Posjetitelji su mogli vidjeti rezultate jednogodišnjeg projekta SŠ Augusta Šenoe Garešnica: “Turistički potencijali Grada Garešnice”. Posebno zanimljiva bila je prezentacija o poznatim “Gareš’čanima” – Mikeu Vuceliću i Ivi Robiću, koju su izradili učenici SŠ. Udruženje obrtnika pobrinulo se da nitko sa našeg štanda ne ode gladan. Naime, pripremili su izvrsne “čvarkuše” i kiflice koje je svatko mogao kušati.