Prvi vikend u rujnu održana je već tradicionalna Gariglazbijada 2015. Ove godine svi sadržaji odvijali su se na Trgu hrvatskih branitelja gdje je postavljen veliki šator.

U petak, 04. rujna, u 17 sati s radom je počeo 7. Garešnički sajam koji je okupio 50-ak izlagača, mahom OPG-ova. Uz med i sir, voće, voćna vina i likera, moglo se kupiti suvenira, rukotvorina i ljekovitog bilja. Sajam je u subotu trajao nešto kraće zbog vremenskih (ne)prilika. Posjetili su ga župan Damir Bajs i direktorica TZ BBŽ, Jasna Vaniček-Fila.

U 17.30 sati u prostorijama Udruge umirovljenika održan je Okrugli stol na temu: “Uloga razvojnih institucija u razvoju ruralnih područja”, organizatora Poduzetničkog centra Garešnica i LAG-a Moslavina.

U 19 sati OTK Kurbla upriličila je izložbu u predvorju Hrvatskog doma u Garešnici.

U 20 sati gradonačelnik Grada Garešnice, otvorio je Gariglazbijadu i proglasio službeni suvenir TZ Sjeverna Moslavina- “Lutke u nošnji garešničkog kraja” koje je izradila gđa Đurđica Uzel, pobjednica ovogodišnjeg natječaja “Moslavina-moj zavičaj”.

Večer je bila rezervirana za nastup domaćeg benda Requiem, a kao šećer na kraju, nastupala je grupa Vatra.

Subota je bila kišna, no ona ipak nije omela nastavak programa Gariglazbijade.

Kurblaši i njihovi gosti okupili su se na Gradskoj tržnici te su u Hrvatskom domu imali svečanu sjednicu povodom svoje desete obljetnice. Tom prilikom prikazan je dokumentarni film o 10 godina OTK “Kurbla”. Nakon sjednice vozili su promotivni rally do Hercegovca, gdje su imali organiziran ručak i natrag.

Na Trgu hrvatskih branitelja ŠRD Ilova je spravljala specijalitete od šarana- na rašljama, pržene potkove i fiš. Građani su mogli uživati u jelu, ali i u fantastičnom koncertu Gazdi koji je počeo u 14 sati. Dečki su svirali puna dva sata bez prestanka na opće zadovoljstvo svih prisutnih.

Paralelno s koncertom Gazdi odvijala se i tradicionalna Fišijada. Sudjelovalo je samo 18 ekipa. Dosta ih je odustalo zbog vremena. Nakon vijećanja, stručno povjerenstvo proglasilo je najbolje fiš majstore, a gradonačelnik Grada Garešnice, Velimir Žunac, mag.ing.el., uručio im je poklone našeg stalnog sponzora “Limarije Sebastijan”.

Na livadama se vozila Endurocross utrka. Svi ljubitelji motora mogli su uživati u vožnjama i vratolomijama zaljubljenika u ovaj sport.

U 20 sati nastavili smo s koncertima. Ovaj put svirala je mlada garešnička grupa “Propala generacija”, a u 22 sata- vrh i kruna Gariglazbijade, koncert “Opće opasnosti”.