Svečana sjednica povodom Dana Garešnice, održana je 18. 01. 2016. g. kao finale višednevnog programa. Svečanoj sjednici prethodila je sveta misa u župnoj crkvi, te nakon nje blagoslov novouređenih objekata- Hrvatskog doma i novog sjedišta Gradske uprave, u Nazorovoj. Sve uzvanike pozdravio je predsjednik gradskog Vijeća, Željko Starčević, a osvrt napravio gradonačelnik Velimir Žunac. Istaknuo je kako je prošlogodišnji proračun najveći ostvaren do sada u Garešnici, spomenuo dio radova- među kojima su između ostalog nogostupi, mrtvačnica u Tomašici, Dom u Kajgani, Poduzetnička zona. Tim povodom prikazan je novi film o Gradu s novouređenim zgradama i završenim projektima te manifestacijama u 2015.g., kojeg možete pogledati ovdje.

Autor filma, snimatelj i montažer je Saša Filipin.

U programu svečane sjednice uručene su zahvalnice i priznanja. Zahvalnicu je primio Vjekoslav Karakaš, a povelje Marko Milinković, Milan Klišan i Javna Vatrogasna postrojba, čiji se zapovjednik Tomislav Kunješić u ime nagrađenih zahvalio.

Čestitku u ime gradonačelnika i načelnika izrekao je načelnik općine Hercegovac-Boro Bašljan, a skupu se obratio i Đuro Topić iz prijateljskog Orašja. Bili su i tu župan Damir Bajs, saborski zastupnici i niz drugih uglednika, a pohvalnice za trud primili su i najbolji učenici u prošloj školskoj godini. Bili su to Nora Greidl iz OŠ Garešnica te Aleksandar Zagorac u Osnovnoj školi Trnovitički Popovac, kao i srednjoškolka Ivana Klarić. U glazbenom dijelu, nastupili su pobjednici županijskih smotri u svojoj kategoriji: KUD Graničar, MPS GKC-a „Medjuwodje“ i PS „Hrvatska žena“ Garešnica.