Zahvaljujući financijskoj podršci Regionalne zaklade za lokalni razvoj „Zamah“ u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, koja je odabrala prijavljeni projekt Udruge umirovljenika „Generacijski most“ i dodijelila bespovratni iznos od 12.800 kn, u Garešnici je započela provedba prve faze navedenog projekta.

U duhu stare narodne poslovice „Od koljevke pa do groba najljepše je đačko doba“, umirovljenici garešničke udruge Umirovljenika vratili su se u školske klupe. Učenici Osnovne škole Garešnica preuzeli su uloge učitelja te umirovljenicima, svakog četvrtka u periodu od 17 do 20 sati, pomažu savladati osnove rada na računalu. Osim stjecanja novih znanja i vještina, međusobna interakcija umirovljenika i učenika osnovne škole  prvi je korak ka premošćivanju generacijskog jaza. Od idućeg tjedna, kreću i kreativne radionice na kojima će se izrađivati uskršnji ukrasi za grad.

Zajednički je to projekt Udruge umirovljenika Garešnica, Osnovne škole Garešnica, uz podršku Poduzetničkog centra Garešnica, Komunalca i TZ Sjeverna Moslavina.