Na ovogodišnjoj GastroFlori izlagalo je 50-ak izlagača.

U petak, u Gastro dijelu izlagalo je oko 20-ak Udruženja obrtnika, TZ-a, ugostitelja te nacionalne manjine. Uz nastup prekrasnih Garešničkih mažoretkinja goste i posjetitelje je zabavljala domaća grupa “Requiem Garešnica”.

Petak je bio rezerviran i za Dane otvorenih vrata SŠ August Šenoa. Učenici i njihovi nastavnici dočekivali su posjetitelje s radionicama i izložbama te ponosno pokazivali svoje uspjehe i postignuća.

Subotnja Flora započela je Cvjetnim korzom i programom vrtićanaca DV Maslačak iz Garešnice koje je dočekao te sve zajedno pozdravio predsjednik TZ Sjeverna Moslavina i gradonačelnik Grada Garešnice, gospodin Velimir Žunac.

Sajam cvijeća okupio je preko 30 izlagača, što cvjećara, medara, proizvođača jagoda, jabuka, uzgajivača aronije, što izlagača rukotvorina. Posebnost Sajma bile su cvjetne instalacije kojih je ove godine bilo 7:

1. Komunalac Garešnica d.o.o. – SVADBENI STOL

2. LRA Poduzetnički centar d.o.o. Garešnica – POGLED U …

3. Cvjećarna ČIČAK – “…ZAUSTAVI SE ČOVJEČE…POGLEDAJ ME U OČI”

4. Hrvatske šume –  “ŠUMA”

5. OPG Cvitaš – ” UKRASNO BILJE NA PUTU PREMA ZELENOJ GREDICI”

6. Đurđica Uzel – “MOSLAVINO MOJA”

7. OPG Jurić, Kutina – “VATRENI POLJUPCI”

U parku je u 11,30 sati započeo Festival meda SŠ Augusta Šenoe Garešnica čiji su učenici i mentori prezentirali jela i kolače spravljena od meda. Zajedno s OPG-om Vlahović govorili su o važnosti meda te njegovom utjecaju na zdravlje.

Airsoft klub “Scorpions” zajedno s AT Garešnica imali su cjelodnenu prezentaciju opreme i airsofta iza Hrvatskog doma.

Garešničko Udruženje obrtnika zajedno s prijateljima iz Šibenika i hotel “Garić” spravljali su jela za sve posjetitelje koji su mogli uživati u moslavačkom grahu, fiš paprikašu te mediteranskim delicijama-kozicama.

Ove godine po prvi su puta s nama bile i nacionalne manjine- Češka beseda Garešnice, SKD Prosvjeta Garešnica te Društvo Mađara Lipik koji s prezentirali svoje nacionalne specijalitete- BRAMBORAK, razne PITE i KOLAČE te LANGOŠE.

Ovim se putem svima zahvaljujemo!

Posebna zahvala, dakako ide i ostalim udrugama koje su se uključile u ovu priču. Prije svega OTK-u “Kurbla” i PU “Bršljanica” koja je dala svoj drveni vrtuljak na korištenje, OI Garešnica i PU “Cvijet”.

Večer je završila kinom na otvorenom i  koncertom . Klinci su i ove godine na balama sijena u parku gledali “Asterixa” a odrasli su uživali na koncertu “Slavonskih lola” na glavnom gradskom trgu!

Sve je medijski popratio Krugoval 93,1 MHz.

Svima još jednom od srca hvala!