U sklopu promocije PPS destinacije Daruvar-Bjelovar-Garešnica, u goste su nam došli talijanski novinari Sabrina Quartieri i Luca Fioretti iz Rima koji pišu za dnevni list „Il messaggero“ i „Vanityfair“ u rubrici putovanja te su prvi put otkrili i Bjelovarsko-bilogorsku županiju.
U Garešnici su bili smješteni u hotelu „Garić“, a u sklopu obilaska posjetili su restoran „Kod bake“ gdje im je prezentirana Etno-kulinarska akademija Danijele Crnjak-Andri. U domaćem, predivnom etno-ambijentu kušali su namaz od soma na bijelo, čips od šarana s umacima, rižoto od šarana (bijeli), juhu od šarana, tjesteninu sa bilogorskim šparogama i smuđem te domaće kiflice. Uz jela su bila prezentirana vina „Vinarije Žabić“ koje smo na kraju i posjetili. Želja im je bila vidjeti lovačku kuću pa su tako posjetili kuću LD „Srnjak“ u Dišniku i na kraju jezero „Skresovi!
Ostavite komentar