Biciklistička udruga “Guvernal “Garešnica povodom Dana državnosti (25.6.) i humanitarne akcije prikupljanja novčane donacije za obnovu vukovarskog vodotornja odlučila je u grad Vukovar otići biciklima.

Sam odlazak podjeljen je u dvije etape. Prvu etapu vozili su u dužini od 113 km, relacijom Garešnica-Virovitica-Orahovica, gdje su prespavali  te nakon odmora drugi dan prešli ukupno 114 km na relaciji Orahovica-Našice-Osijek (gdje je organiziran i ručak zahvaljujući  g. Čedi Matovini). Nakon ručka krenuli su put Vukovara. Po dolasku u Vukovar kod samog oštećenog vodotornja dočekala ih je gđa. Marina, predstavnica gradske uprave Vukovar kojom prilikom smo joj osobno predali prikupljenu donaciju od 7.500,00 kn.

Kući su se vratili u nedjelju u večernjim satima i to biciklima od Vukovara do Vinkovaca, vlakom do Banove Jaruge te ponovo biciklima do Garešnice.

Biciklisti koji su učestvovali u ovom poduhvatu su Damir Rijetković,Svjetlana Damjanović, Branislav Karlica, Melita Lozina, Željko Kuhar,Jasmina Nikšić, Vedran Sužnjević, Daniela Kelava, Michael Keković, Horvat Hrvoje, Bojan Žalac, Miroslav Štrbac, Nataša Malešević, Željko Filipec i najmlađi član Maja Erušić.

Potpora ovom poduhvatu je bio g. Matovina sa svojim vozilom koji nas je pratio svojim  prevozeći hranu i vodu . Tijekom cijelog puta nije bilo nikakvih ozljeda osim manjih tehničkih kvarova u obliku probušenih guma.

izvor: Željko Filipec