U Garešnici je od 02. do 04. rujna održana tradicionalna manifestacija Gariglazbijada, koja je ove godine bila iznimno bogata sadržajno te vrlo posjećena!

Riječ je o poznatom zabavno-glazbenom događaju koji je tijekom godina poprimio i kulturni, turistički, sportski i gospodarski karakter.

Osim koncerata Prljavog kazališta i Učiteljica, kojima su predgrupe bile domaći sastavi Requiem i Propala generacija, te nastupa tamburaških sastava Sudbina i Ledina, u sklopu manifestacije organizirani su i  8. Garešnički sajam, Fišijada, 12. Međunarodni rally oldtimer vozila, te predavanje Poduzetničkog centra o razvoju turizma na području Grada Garešnice. Uz to je održana i likovna kolonija na temu „Garešnica očima Ive Robića“, šahovski turnir, te aeroshow.

Gariglazbijada je projekt Krugovala 93,1 MHz Garešnica u kojeg se uključila i Turistička zajednica Sjeverna Moslavina, a pokrovitelji manifestacije su Grad Garešnica i Komunalac Garešnica. Suorganizatori su bili Pčelarska udruga Cvijet, Udruga nezavisne civilne akcije, ŠRD Ilova Garešnica, Oldtimer klub Kurbla, Poduzetnički centar Garešnica i Zajednica tehničke kulture grada.

Sajam je ove godine okupio 52 izlagača i sudionika tijekom 3 dana trajanja manifestacije. U petak i subotu sajam se održavao na Trgu hrvatskih branitelja u Garešnici, a u nedjelju su zainteresirani OPG-i imali izložbu i druženje u garešničkom hotelu Garić, uz izložbu domaćih proizvoda, “radnu kavicu”, kolač i muziku.

U sklopu Gariglazbijade, drugu godinu za redom, proglašavamo najljepšu okućnicu. Ove godine čast je pripala obitelji Obrovac iz Velike Trnave koju je stručno povjerenstvo odabralo kao najljepšu. Uz njih prijavljene su bile još dvije i to ona Suzane Vuković iz Velike Trnave te Marine Hasanec iz Hrastovca.

Službenim suvenirom TZ Sjeverna Moslavina proglašena je Ljekovita plava kupka od sljeza koju je osmislila gđa Tatjana Balja ispred svog OPG-a. Svima su u subotu, 03. 09. uručene nagrade i zahvalnice od strane predsjednika TZ i gradonačelnika gospodina Velimira Žunca.

Izvori: Krugoval 93,1 MHz, Grad Garešnica, OTK Kurbla, Aeroklub “Ose” (Ivan Novak), PU Cvijet i UNCA