Predstavljanjem projekta „Mogućnosti turističke ponude Grada Garešnice“, kojim se učenici SŠ “August Šenoa” Garešnica  bave već četvrtu školsku godinu, obilježen je Svjetski dan turizma, u suradnji s Hotelom Garić iz Garešnice.

U petak, 30. 09.  je predstavljen projekt općenito s naglaskom na povijesni i umjetnički dio, uz degustaciju jela osmišljenih u sklopu Garićgradske gastro ponude (lovački i tradicionalni meni) i koktela inspiriranih legendama s Garić-grada.

U subotu su učenici gimnazijalci predstavili životopise, a ugostitelji ideje i turističke proizvode vezane uz poznate osobe rođene u Garešnici. To su učenički radovi inspirirani životom Mikea Vucelića i njegovim radom u NASA-inom svemirskom programu – svemirske koktele i svemirska jela od krumpira (biljke koja je prva uzgojena u svemiru), a sve uz glazbu Ive Robića te slike s nedavno održane likovne kolonije „Garešnica očima Ive Robića“

Predstavljanjem rezultata dosadašnjeg rada, kojeg nude kao gotov turistički proizvod svima zainteresiranima, željeli su proširiti suradnju sa sadašnjim partnerima – Gradom Garešnicom, TZ Sjeverna Moslavina, Poduzetničkim centrom Garešnica, Općinom Hercegovac i Općinom Berek te uspostaviti suradnju s potencijalnim budućim partnerima.

izvor: facebook profil SŠ August Šenoa Garešnica