Turističku zajednicu Sjeverna Moslavina od nedavno vodi nova direktorica dipl. ing. Daniela Belak. Na čelno mjesto TZ došla je s vizijom da Garešnicu učini prepoznatljivim odredištem hrvatskog kontinentalnog turizma. Cilj joj je još bolje prezentirati postojeću turističku ponudu garešničkog kraja, ali pokrenuti i neke nove turističke projekte u Garešnici od kojih prije svega Ljeto u gradu.

I ovoga proljeća, 5. i 6. svibnja, organizirat će se već tradicionalna Gastro-flora. Prvog dana te manifestacije u planu je obrtnička gastro-izložba s početkom u 18 sati na gradskoj tržnici te potom u 22 sata koncert Joleta na Trgu hrvatskih branitelja. Drugog dana u gradskom je parku od 11 sati na programu bogat kulturno-umjetnički program u kojem će sudjelovati vrtićanci, mažoretkinje, zumbići i zumboline te učenici OŠ Garešnica. Nakon toga, od 14 sati manifestacija se nastavlja gastro ponudom u sklopu koje će se građanima ponuditi jela sa tzv. šibensko-garešničkog stola, zatim jela starih graničara te tradicionalna jela naših nacionalnih manjina. Od 16 sati kreću nastupi malih folkloraša KUD-a Velika Trnovitica, FD Hrvatska čitaonica i Češka beseda iz Hercegovca te FA Zdenac iz Garešnice. U 20 sati na programu je kino na otvorenom te u 22 sata koncert glazbenog sastava Ledina. Cijelo to vrijeme u gradskom će parku trajati Festival meda i Sajam cvijeća, a birat će se i najljepše cvjetne instalacije.

Već tjedan dana kasnije u Garešnici će se održati koncert nacionalnog Folklornog ansambla Lado. Zagrebački Lado nastupit će u novoj sportskoj dvorani u subotu 13. svibnja, a ulaz će biti besplatan za sve građane, s tim da se ulaznice mogu podići u Turističkoj zajednici. Manifestacije koje do kraja godine očekuju Gareščane su i Marinje u Garešnici, čiji je nositelj FA Zdenac, Gariglazbijada koju organizira Krugoval te Advent u Gradu kojeg tradicionalno priređuju Turistička zajednica i Grad Garešnica.

Od turističkih projekata koji su u pripremi direktorica Belak izdvojila je i projekt Zeleni vrtovi Poilovlja u sklopu kojeg se planira otvoriti turističko-informativni centar te projekt uređenja biciklističkih odmorišta na ruti Kaniška Iva – Garešnica – Dišnik, a podsjetila je i da je prekogranični turistički projekt Stazama graničara već u provedbi. U daljnjem radu na izradi novih projekata TZ Sjeverna Moslavina i dalje će se oslanjati na suradnju s Gradom Garešnicom i garešničkim Poduzetničkim centrom.

Izvor: www.garesnica.hr