Četrnaest članova Biciklističke udruge “Guvernal” iz Garešnice trodnevnim biciklističkim putovanjem u Mađarsku, od 15.6. do 18.6., promovirali su cikloturizam i Sporazum o prijateljstvu gradova Garešnice i Balatonlellea.

Iz Garešnice put Mađarske krenuli su 15.6. u ranim jutarnjim satima i prvog dana odvezli 90 km do grada Csokonyavisontea, gdje su prespavali. Drugog su dana krenuli put Heviza i prešli ukupno 110 km. Nakon zasluženog odmora, trećeg su dana, odvozivši zadnjih 60 km, sretno stigli u Balatonlelle gdje ih je primila zamjenica gradonačelnika Piroška Szentes. Nakon zajedničkog ručka i druženja uslijedio je zasluženi odmor.

Kući su se vratili u nedjelju u popodnevnim satima, i to s dva kombija koja su im bila u pratnji.

Biciklisti koji su sudjelovali na ovom putovanju su: Damir Rijetković, Svjetlana Damjanović, Branislav Karlica, Melita Lozina, Željko Kuhar, Jasmina Nikšić, Vedran Sužnjević, Daniela Kelava, Michael Keković, Bojan Žalac, Miroslav Štrbac, Nataša Malešević, a pratitelji su bili Čedo Matovina i Hrvoje Horvat-Gros.

Zadovoljni uspješno odvezenom rutom od 260 km, članovi BU „Guvernal“ najavili su kako sljedeće godine planiraju putovanje na Vir.

Izvor: Bojan Žalac