SAFE STAY IN CROATIA
Ministarstvo turizma i sporta RH pripremilo je protokole poslovanja u turističkim i s turizmom povezanim djelatnostima koji su usklađeni s aktualnim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te su otpočeli edukacije na terenu u cilju predstavljanja protokola i preporučenih mjera.
Prijava u projekt je jednostavna i BESPLATNA, a njome se korisnik obvezuje slijediti protokole poslovanja i postupanja koji su osmišljeni uz stručnu potporu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, turističkih i strukovnih udruženja te pružatelja turističkih usluga u Hrvatskoj.
Prijave su otvorene za pružatelje usluga u kategorijama:
      – NAUTIKA: čarteri, marine i mali kruzeri
      – SMJEŠTAJ: hoteli, kampovi, domaćinstva, poljoprivredna gospodarstva, ostali ugostiteljski objekti
      – UGOSTITELJSTVO: restorani, barovi, noćni barovi i klubovi
      – PROMET/PRIJEVOZ: zračne luke, kolodvori i luke, avioprijevoznici, rent a car, pristaništa na vodnim putovima
      – SPORT, REKREACIJA I ZDRAVLJE: zdravstveni turizam, pustolovni i ronilački turizam, bazeni i aquaparkovi, plaže i kupališta
      – ATRAKCIJE: kulturne atrakcije, parkovi Hrvatske
      –  TURISTIČKI VODIČI, AGENCIJE I INFORMATIVNI CENTRI: turistički vodiči, poslovni turizam, turistički informativni centri, turističke agencije

Postupak prijave za zaprimanje oznake sigurnosti Safe stay in Croatia moguć je isključivo putem mrežne stranice www.safestayincroatia.hr na sljedeći način:

  • Na početnoj stranici je potrebno kliknuti na gumb „Prijavi se“
  • Potom će se otvoriti obrazac u kojem je potrebno popuniti sva ponuđena polja kako bi prijava bila valjana
  • Iz padajućeg izbornika je potrebno odabrati kategoriju i potkategoriju poslovanja, a u rubrici po nazivom „Ime pružatelja usluge“ potrebno je upisati ime subjekta/pravne osobe
  • Zatim u rubrici pod nazivom „Naziv objekta prijave“ potrebno je upisati ime pod kojim subjekt želi biti prikazan u tražilici, odnosno ime po kojem je subjekt prepoznatljiv u javnosti (ime hotela, restorana, kampa, atrakcije i dr.)
  • Po ispunjenju prethodno navedenog, a prije odabira gumba pod nazivom „Pošaljite svoju prijavu“ obvezno je potvrditi pristanak na nadzor provedbe svih protokola te da je subjekt upoznat sa svim elementima zaštite privatnosti osoba
  • Ukoliko je subjekt ispravno popunio sva polja, na ekranu će se ispisati poruka zahvale na sudjelovanju. Nakon toga, tim Safe stay in Croatia pregledat će prijavu i o uspješnosti prijave obavijestiti korisnika putem prijavljenog e-maila te će ga uvrstiti u popis nositelja nacionalne oznake sigurnosti Safe stay in Croatia. Ime objekta/pružatelja usluga bit će vidljivo na mrežnoj stranici.

Nakon što subjekt zaprimi obavijest da je uvršten u popis nositelja nacionalne oznake sigurnosti Safe stay in Croatia, istodobno će zaprimiti i obavijest kako je oznaku u fizičkom obliku moguće preuzeti u lokalnoj turističkoj zajednici koja djeluje na području na kojem je se subjekt nalazi, odnosno gdje pruža usluge u turizmu.

Oznake sigurnosti Safe stay in Croatia u fizičkom obliku su distribuirane prema regionalnim turističkim zajednicama koje daljnju distribuciju izvršavaju prema lokalnim turističkim zajednicama.

Prilikom izdavanja oznake sigurnosti u fizičkom obliku, lokalna turistička zajednica obvezna je voditi računa o tome da li je subjekt uvršten u popis nositelja oznake sigurnosti koji je dostupan na mrežnoj stranici www.safestayincroatia.hr.

Pored oznaka sigurnosti koje su dostupne u fizičkom obliku u lokalnim turističkim zajednicama, svaki nositelj oznake sigurnosti u elektroničkom obliku zaprima vektorski logotip kojeg prema kojem je moguće primijeniti prilagodbu prema vlastitim preferencijama uz obvezno poštivanje standarda samog logotipa.

Za sve detalje, upute i sl. vezano uz projekt Safe stay in Croatia dostupna je adresa elektroničke pošte prijave.safestay@mints.hr

🌐 Na web stranici www.safestayincroatia.hr možete preuzeti Priručnik za siguran boravak u Hrvatskoj u kojem su detaljno razrađeni protokoli, kao i postupanje u slučaju sumnje na zarazu.